Het Dorp Schiermonnikoog

Gezellig, knus en toch is er alles te vinden wat uw vakantie compleet maakt: het dorp Schiermonnikoog heeft karakter.

van rust en ruimte. Uitgebreid relaxen, even bijkomen in alle comfort en luxe.

Het park

Op een prachtige locatie vlakbij de duinen en de zee verhuren wij riante recreatieappartementen. Ruim van opzet en fraai afgewerkt geeft u als bewoner luxueus wooncomfort. Op strandResort Schier zijn 2, 3 en 4 kamerappartementen gerealiseerd, variërend van 45 m² tot 90 m². Het complex is voorzien van een wellness centrum met o.a. een zwembad en sauna’s, welke gratis te gebruiken zijn.

Schiermonnikoog is in zijn geheel een nationaal park. En terecht: het is een prachtig eiland met een gevarieerde natuur en veel ruimte en rust. Je vindt er acht landschapssoorten: de duinen, het strand, het bos, de kwelders en polders, het Wad, de Westerplas en het dorp. Elk hebben ze hun eigen karakteristieke flora en fauna. Je zult hier regelmatig konijnen en hazen zien oversteken, en op de zandbanken bij de vuurtoren kun je zeehonden spotten. Schiermonnikoog beschikt over een uitgebreid netwerk van paden waarop je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het grootste deel van het eiland is vrij toegankelijk, behalve in het broedseizoen.

 

Schiermonnikoog heeft u veel te bieden: de rust en ruimte staan garant voor een aangenaam verpozen op dit prachtige eiland.

Het resort is voorzien een wellness centrum met o.a. een zwembad en sauna's. Strandresort is een heerlijke plek om de drukte van alle dag even te vergeten.
Het complex is gelegen op loopafstand van het strand, winkels, restaurants en een verwarmd openluchtzwembad.

Schiermonnikoog is een paradijs voor natuurliefhebbers met tal van activiteiten voor jong en oud; wandelen, fietsen, wadlopen, surfen.

 

De natuurgebieden zijn het rijkste bezit van Schiermonnikoog. U kunt hier genieten van de variatie van diverse landschapstypen en de rust op het eiland. Om die reden is Schiermonnikoog en autoluw eiland, d.w.z. dat u alleen met een speciale vergunning van de gemeente, een auto, motorfiets of brommer kunt meenemen. De gemeente Schiermonnikoog verleent deze vergunning alleen in bijzondere gevallen. Op Lauwersoog, bij de haven, zijn twee ruime parkeerterreinen, waarna u per veerboot verder kunt reizen naar het eiland. Op het eiland aangekomen, staan er bussen klaar om u verder te vervoeren naar het Strandresort. Op het resort kunnen nog bouwwerkzaamheden plaats vinden.