Het Dorp Schiermonnikoog

Gezellig, knus en toch is er alles te vinden wat uw vakantie compleet maakt: het dorp Schiermonnikoog heeft karakter.

van rust en ruimte. Uitgebreid relaxen, even bijkomen in alle comfort en luxe.

Belangrijke informatie voor huurders

Auto:

Schiermonnikoog is autoluw, dus auto’s mogen slechts zeer beperkt meegenomen worden naar het eiland. Dit geldt ook voor motoren en brommers. Heeft u speciale redenen om uw motorvoertuig mee te willen nemen, dan kunt u dit alleen doen als u een ontheffing van de Gemeente Schiermonnikoog heeft.

In alle andere gevallen kunt u uw auto parkeren bij de haven van Lauwersoog. Hier vertrekt ook de boot naar Schiermonnikoog. De parkeer- en havenfaciliteiten zijn van uitstekende kwaliteit. Uw auto staat vlakbij de veerboot, zodat u geen afstanden hoeft te overbruggen met uw bagage.

Meer informatie over het parkeren van uw auto vindt u op de website van de beheerder van het parkeerterrein:

www.scheepspark.nl

Ten behoeve van uw navigatiesysteem in de auto geven wij u hierbij het adres van het parkeerterrein:

Zeedijk 11

9976 VM LAUWERSOOG

Openbaar vervoer:

Lauwersoog is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Met de trein kunt u tot Leeuwarden of Groningen reizen. Vanuit Leeuwarden neemt u vervolgens lijn 50 richting Lauwersoog. En vanaf Groningen reist u met lijn 63 naar de haven van Lauwersoog.

 

Op de website van 9292 kunt u uw reis eenvoudig plannen:

www.9292ov.nl

Veerboot:

Rederij Wagenborg verzorgt de overtocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. De boottocht duurt minder dan een uur, meestal zo’n 45 minuten. Op de veerboot kunt u genieten van het restaurant, of uitwaaien op het bovendek.

Graag maken wij u er nogmaals op attent dat Schiermonnikoog een autoluw eiland is. Uw auto, motor of brommer kunt u dus niet zondermeer meenemen op de veerboot. Fietsen en lichte aanhangers kunt u wel meenemen. Raadpleeg voor de specifieke regels de website van Rederij Wagenborg.

Om in het seizoen lange wachttijden bij de kassa te vermijden heeft Rederij Wagenborg een E-ticket service. Raadpleeg hiervoor de website:

www.wpd.nl/schiermonnikoog

Op het eiland:
Na een ontspannen bootreis van ongeveer 45 minuten komt u aan op Schiermonnikoog. Het vervoer op het eiland is uitstekend geregeld.

Direct na aankomst staan er bussen en taxi’s klaar om u naar Strandresort Schier te brengen. Kiest u voor wat extra luxe, dan neemt u een taxi. Maar de bus is beslist een prima en voordelig alternatief. De bussen zijn comfortabel, met ruimte voor uw bagage.

Neem de bus waar als bestemming Badweg op staat. Na een korte rit stapt u uit bij de derde halte. Strandresort Schier ligt aan de Badweg, op nummer 67.

Mocht u wat vroeger op het eiland aanwezig zijn waardoor u nog niet kunt inchecken in uw appartement, dan kunt u uw bagage alvast afleveren bij Strandresort Schier. Dat geeft u de gelegenheid om in alle rust alvast het resort te verkennen, of een wandeling richting het dorp te maken.

Op het eiland zijn diverse mogelijkheden voor het huren van fietsen. Bij de receptie van Strandresort Schier kunt u hier meer informatie over krijgen.

Graag uw aandacht:

Wij willen graag nog uw aandacht vragen voor de volgende punten:

Ter plekke dient nog een waarborgsom van €100,00 betaald te worden.
Bed- en badlinnen kunt u ter plekke huren voor €11,50 per persoon, per wissel. U kunt dit bij de receptie bestellen, of vooraf doorgeven via info@resortschierduin.nl
Mocht u zelf bedlinnen willen meenemen, denkt u er dan aan dat alle bedden 1-persoons zijn.
Als extra kunt u gebruik maken van onze broodjesservice. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de receptie.

Welkom bij Strandresort Schier!