Het Dorp Schiermonnikoog

Gezellig, knus en toch is er alles te vinden wat uw vakantie compleet maakt: het dorp Schiermonnikoog heeft karakter.

van rust en ruimte. Uitgebreid relaxen, even bijkomen in alle comfort en luxe.

Toeristische informatie

Dit prachtige eiland is een Nationaal Park. De waardevolle natuur wordt zorgvuldig beschermd, zodat iedereen ervan kan blijven genieten. Bijna overal op het eiland is de natuur vrij toegankelijk en dat willen we graag zo houden. Om het landschap te beschermen hebben we daarom een aantal afspraken gemaakt over het omgaan met de natuur op Schiermonnikoog. Hieronder staan de belangrijkste afspraken bij elkaar.

Honden

Wandelen, fietsen en paardrijden

Auto's

Zorgvuldig omgaan met de natuur

Kamperen, puzzeltochten en kampvuren

Veiligheid op strand en in zee

Strandactiviteiten

Medische zorg en politie

Bezoekerscentrum
Het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland. Dat kan door de verschillende vaste en wisselexposities te bezoeken, maar ook door mee te gaan met één van de vele spannende excursies die u bij ons kunt boeken. Zo kunt u mee met de strandjutter, mossels vinden op het wad, een huifkartocht maken of naar de verre oostpunt van Schiermonnikoog met de Balgexpres. Wanneer u laarzen nodig heeft of graag een verrekijker wilt gebruiken om de vele vogels op ons eiland beter te kunnen bekijken, kunt u ook bij ons terecht: zowel laarzen als verrekijkers zijn bij ons te huur.

Aan de balie van het Bezoekerscentrum staan wij u graag te woord en proberen we u een antwoord te geven op uw vragen.

 


U vindt er tevens folders over onderwerpen die met Schiermonnikoog te maken hebben en in de winkel kunt u tercht voor een origineel souvenir en (natuur)boeken.

Kortom: op zoek naar een leuke activiteit tijdens uw bezoek aan Schiermonnikoog? Kijk op de affiches in het dorp, kom langs in het Bezoekerscentrum of klik hier. U vindt het Bezoekerscentrum aan de voet van de voormalige witte vuurtoren.
Bezoekerscentrum Schiermonnikoog (routekaart)

Torenstreek 20
Postbus 32
9166 ZP Schiermonnikoog
Tel. (0519) 53 16 41